WIE BEN IK?

WIE BEN IK?

Ik ben op 7 september 1949 geboren in de gemeente Wilrijk, nu een district van de stad Antwerpen. Mijn jeugd bracht ik door in Hoboken, dat nu ook deel uitmaakt van Antwerpen.


Ik kan niet zeggen dat ik een ongelukkige jeugd heb gehad, maar ik leed wel onder een (subjectief???) gevoel dat ik anders tegen het dingen aankeek, en voelde me vooral begrepen door mijn beide grootmoeders.  Ik kampte wel met ernstige concentratieproblemen, wat een ramp betekende voor mijn studies. Ik heb de banken van verschillende scholen versleten, heb mijn legerdienst volbracht en toen een baantje bij een verzekeringsmaatschappij gevonden.


Op drieëntwintigjarige leeftijd ben ik voor de eerste keer hard tegen de muur gebotst. De aanleiding was - niet de oorzaak - een onverwerkte liefdesaffaire.  Het gevolg was dat ik met een depressie een vijftal jaren thuis heb gezeten.


Ik heb met avondonderwijs nog wel een bachelor diploma behaald, maar professioneel is het nooit meer goed gekomen. Er is een lijdensweg ontstaan langs verschillende overheidsdiensten van twaalf stielen en dertien ongelukken. Deze is ook nog regelmatig onderbroken geworden door lange perioden van depressies. Zo heb ik voor mijn pensionering nog een achttal jaren thuis gezeten.


Nu ben ik met pensioen en al deze dingen lijken zo ver weg. Ik heb het gevoel dat ik, ook met de hulp van een goede begeleiding, eindelijk rust in mijn leven heb gevonden. Gewoon het leven nemen voor wat het is en de dingen aanvaarden zoals ze zijn. En dan dat kan best mooi zijn.


Het kan gek in de oren klinken, maar zelfs in mijn donkerste dagen, is er toch altijd een deel in mij blijven denken dat het leven de moeite waard is.