WELKOM

WELKOM

Ik ben er me van bewust dat de meeste mensen deze ‘websitedeur’ voorbij zullen lopen. En er nog minder naar binnen zullen komen. Gelukkig heb jij toch de weg gevonden.


Waarom heb ik een plekje gezocht op het World Wide Web? Er zijn verschillende verklaringen voor. Eén ervan is dat ik zo de kans vergroot om ‘gelijkgestemden’ te ontmoeten. Het geeft altijd een goed gevoel om medemensen te ontmoeten, die zowat hetzelfde in het leven staan als jezelf. Al kunnen sommigen je in de loop van de jaren nog altijd verbazen in de negatieve zin. Maar laat ons positief blijven voor nu..


Toch is de belangrijkste drijfveer dat ik veel over de dingen nadenk en meestal een mening distilleer. Mijn hele leven heb ik een grote afkeer gehad van onrechtvaardigheid, hypocrisie en het ‘establishment’. Een mens moet natuurlijk altijd voor zichzelf opkomen, maar naar mijn mening is ook het kleinburgerlijk egoïsme, ‘eigen huisje, boompje en beestje’, een bron van veel ellende.


Niets menselijks is me vreemd, maar ik probeer zoveel mogelijk voor de waarheid te gaan, zelfs als deze in mijn vlees snijdt, omdat de waarheid altijd haar rechten heeft. Al besef ik goed dat het altijd mijn waarheden zijn en daarom niet die van een ander hoeven te zijn. Hoe eenvoudiger zou het leven anders niet zijn?


Antwerpen, 12 november 2016


François Thijs, een gewone burger.